Je Nexus-toestel updaten naar Android Lollipop doe je zo!

Stilaan zijn alle Lollipop-OTA's voor de ondersteunde toestellen wel te vinden op het internet, in deze tutorial leg ik jullie uit hoe je de nieuwe versie van Android al kan installeren zonder dat je moet wachten tot hij op je toestel binnenrolt.Stap 1:

Eerst en vooral dien je de ADB drivers te installeren op je computer. Deze kan je hier downloaden.Stap 2:

Als 2de stap dien je het vereiste updatebestand te downloaden en in dezelfde map te plaatsen als de ADB drivers. Het juiste updatebestand kan je hier vinden.

Stap 3:

Vervolgens dien je USB Debugging aan te zetten in de Ontwikkelaarsopties, wanneer de ontwikkelaarsopties niet zichtbaar zijn in je instellingen moet je eerst jezelf ontwikkelaar maken, dit doe je door een 7 à 8-tal keren op het buildnummer te drukken, het buildnummer vind je bij over de telefoon. Ook kan je hier controleren of je op Android 4.4.4 zit, anders werkt de OTA niet.

Stap 4:

Bij deze stap moet je ervoor zorgen dat je batterij voor minstens 80% vol zit, daarna moet je je toestel afsluiten en terug aanzetten door de volume-omhoog knop en de powerknop gelijktijdig te blijven indrukken. Op een gegeven moment komt er dan Start te staan, nu moet je een aantal keren op de volume-omhoog knop drukken tot er Recovery staat. Druk nu op de powerknop.

Stap 5:Open een opdrachtvenster in de map waar je het updatebestand hebt staan door de Shift-toets en de rechtmuisknop in te drukken. Ondertussen heb je ook je toestel aan je computer aangesloten. Op je toestel navigeer je met de volumetoetsen naar apply update from ADB nu druk je in je opdrachtvenster adb sideload naamupdatebestand.zip waarbij je naamupdatebestand.zip vervangt door het juiste. Op de Nexus 7 2013 WiFi ziet er dat zo uit adb sideload 5a0f7a47588c268c239e58cf568823c6637c5af1.signed-razor-LRX21P-from-KTU84P.5a0f7a47.zip

Dit proces kan een tijdje duren. Als laatste kan je je toestel opnieuw opstarten door opnieuw te navigeren met de volumetoetsen en te bevestigen met de powerknop. En nu zit je op de nieuwste versie van Android, Android 5.0 Lollipop!

Een reactie posten