Review: Wiko Jimmy

De Wiko Jimmy, een van de nieuwe toestellen van het redelijk nieuwe en onbekende merk Wiko, uit het Easy & Fun-gamma, de budgetreeks van Wiko. In deze review gaan we hem dieper bekijken. Alle foto's in deze review zijn geschoten met de Jimmy, behalve die van het toestel zelf, die zijn getrokken met de OnePlus One.Design

De Jimmy is verkrijgbaar in kleuren: zwart-blauw, wit-oranje, blauw-oranje, paars-blauw en roze-paars, zelf heb ik de wit-oranje variant toegestuurd gekregen. Op de voorkant vinden we het 4,5" scherm, de frontcamera en drie capacitieve knoppen. In de rechterbovenhoek het Wiko-logo. Op de achterzijde vinden we een 5-megapixel camera, een LED-flits, speaker en het Wiko-logo. De volumetoetsen en aan/uit-knop vinden we bovenaan terug en de designers hebben de micro-usb-poort en de 3,5 mm jack bovenaan geplaatst. Het toestel voelt stevig aan, al ligt hij nogal glibberig in je hand. Daarnaast past hij ook nog eens perfect in je broekzak, iets wat we van hedendaagse telefoons nog maar zelden kunnen zeggen.

Bellen

De Wiko biedt ondersteuning voor 2 SIM-kaarten, klassieke varianten, maar Wiko heeft wel aan alles gedacht: in de doos zitten drie SIM-adapters, één van klassiek naar micro, één van klassiek naar nano en één van micro naar nano. Handig om je werk en privé-telefoon in één te hebben!

Scherm

Zoals eerder vermeld, beschikt de Jimmy over een 4,5" met een resolutie van 480 bij 854. Niet het beste scherm, maar kleuren worden goed weergegeven en tekst is duidelijk leesbaar, ook in fel zonlicht. Ook de kijkhoeken zijn prima in orde.

Camera

Op de achterkant van de Fransman vinden we een 5 megapixel exemplaar terug. Van deze camera moet je zeker en vast geen wonderen verwachten, de kleurenreproductie is niet perfect, de scherpte en details zijn moeilijk te vinden. Echter wie eens snel een foto wil maken met zijn gsm en niet de beste kwaliteit en photoshoots gaan doen, kan met deze telefoon prima zijn weg vinden. Focussen op de kleine details is moeilijk en hij doet dan ook niet altijd wat je wil.

Prestaties

Onder de motorkap vinden we een 1,3 GHz processor aan van MediaTek, ondersteund door 512 MB RAM. Ook hier moet je geen wonderen verwachten, maar de alledaagse taken voert hij zonder enige moeite uit. Haperingen in menu's vind je nagenoeg nooit, Whatsapp, Facebook, Twitter en Instagram doen het iedere keer weer foutloos, zelfs wanneer je een hapering wil creëren, krijg je die maar zelden. Het toestel draait op nagenoeg stock Android 4.4.2 KitKat, enkel wat kleine, bijna niet te merken, aanpassingen, zijn doorgevoerd. Dankzij de verbeterde technieken in KitKat zijn haperingen maar zelden aanwezig, ook met toestellen die maar over 512 MB RAM beschikken.

Batterij

Naast alle chips en andere elektronica bevindt zich ook nog een 1700 mAh Li-Po batterij in het toestel. Deze levert goede prestaties. Wanneer je praktisch niets met je toestel doet gaat hij zo'n drie dagen mee, als je de modus instelt zodat hij 's nachts automatisch uitschakelt. Bij normaal gebruik moet je hem om de dag à anderhalve dag aan het stopcontact leggen. Voor de Wiko zijn zacht prijsje is dat een hele prestatie!

Plus- en minpunten

+ Bijna stock Android 4.4.2 KitKat                                                        - Camera
+ Snel voor zijn categorie                                                          
+ Dual-SIM                                                       
+ Prijs

Conclusie

De Wiko Jimmy is te koop voor maar €89.90, een prima prijs voor een goed toestel. Voor degenen die pas in het smartphonemilieu stappen of niet veel geld willen geven, is er bij de concurrentie weinig te vinden dat even goed of beter is dan de Jimmy. Wiko heeft met de Jimmy punten gescoord.

Een reactie posten