Zo ziet versie 5.0 van de Play Store eruit

De Play Store heeft een 2-tal maanden geleden een meer 'Material' design gekregen, om gebruikers al wat te doen wennen aan de nieuwe richtlijnen van Google. Android Police is nu in handen gekomen van de nieuwe, volledige versie van de Play Store.

De nieuwe versie, die nummer 5.0 meekrijgt, lijkt in het eerste opzicht, qua design, niet meer op de oude en doet meer denken aan de laatste Hangouts-update.

Links de oude, rechts de nieuwe versie van de Play Store

Vooral te zien is het nieuwe kleurenpakket dat te zien is op de screenshot, volledig in lijn met de nieuwe richtlijnen van Google. Verder is de actionbar vergroot en is het winkeltasje verwijdert.
Het nieuwe kleurenpallet: bovenaan de oude kleuren, onderaan de nieuwe
De kleuren zijn wat feller en geven een 'flat' gevoel, dat zeker nu aan het opkomen is.


Hier is duidelijk te zien dat Hangouts de inspiratie was, persoonlijk vind ik het wel mooi en vooral, vernieuwend! Ook hier is weer duidelijk het 'flat' design te zien.                                                              
  

Daarnaast vond Android Police nog nieuwe icoontjes in het bestand, die nog nergens terug te vinden zijn in de app zelf, deze zouden voor de officiƫle uitrol nog kunnen worden toegevoegd aan de code.

Bij een nieuwe versie van Android en in dit geval de daarbij horende drastische design-wijzigingen, hoort natuurlijk een nieuw icoontje voor de Play Store, ook dit voldoet prima aan Google's nieuwe richtlijnen.


Wanneer komt die versie nu, hoor ik je luidop denken. Wel, dat weten we gewoonweg niet. Waarschijnlijk pas na de update naar Android L, of misschien volgende week al, het blijft een raadsel.


Een reactie posten