Review Samsung NX 30

De Samsung NX 30 is het laatste topmodel onder de camera's bij Samsung. De review lees je hieronder.

In 2010 bracht Samsung zijn eerste systeemcamera uit: de NX 10, ondertussen is de familie gegroeid en zijn we aanbeland bij de NX 30.

Design

Iets speciaal is er niet te vinden aan de NX30 van Samsung, hij ziet eruit zoals de meeste camera's van dit type. Hij is voornamelijk gemaakt van plastic met kunstlederen details. Hij voelt stevig aan en ligt goed in de hand. Het scherm is kantelbaar in alle richtingen en heeft een grootte van 3 inch en is ook nog eens aanraakgevoelig. De zoeker heeft een hoge kwaliteit en is uit te schuiven waarna je hem in 4 standen 90° kan kantelen, zéér handig!

Functies

Huidige smartphones maken het de markt omtrent deze toestellen moeilijk, in de huidige smartphones zijn namelijk ook heel goede camera's te vinden, fabrikanten moeten daarop iets vinden en Samsung doet dat door onder andere WiFi en NFC toe te voegen, via de bijbehorende app, die te installeren is op Android- en iOS-toestellen, kan je makkelijk foto's uitwisselen tussen je camera en smartphone. Je kan je foto's direct via e-mail verzenden of op Facebook plaatsen, moest je geheugenkaart het begeven heb je foto- en videomateriaal nog op Dropbox staan. Youtube, Picasa en Flickr zijn ook direct beschikbaar.

Kwaliteit

Met de bijgeleverde 18-55mm lens kan je haarscherpe foto's maken, al kan je er niet al te veel met inzoomen, wil je dus veraf naar je toe halen, zul je toch wel een andere lens moeten bij aanschaffen. 
In de foto's van 20.3 megapixel zit veel detail en kleuren zijn natuurlijk. Op de kwaliteit van de foto's is dan ook weinig aan te merken.


Video

Met deze camera kan je ook video's maken en dat wel met de retro knop die daarvoor voorzien is. Het volume van het op te nemen geluid is in te stellen en voor degenen die er professioneel mee aan de slag willen gaan is het mogelijk een aparte microfoon aan te sluiten.

De rode knop rechtsonder om video's op te nemen.

Plus- en minpunten

+ Ligt goed in de hand                                           - Prijs
+ Niet zwaar                                                           - Focus niet altijd waar gewenst
+ Veel handige snufjes
+ Uitklapbare en kantelbare zoeker
+ NFC

Conclusie

De NX 30 van Samsung is een hele goede camera met vele handige features. Foto's zijn prima en dankzij Optical Image Stabilization zijn video's niet schokkerig.


Een reactie posten