Review Nexus 7 (2013)

Nexus 7 (2013)

Na deze tablet een 4-tal maanden in bezit te hebben vond ik het tijd er een review over te schrijven.Algemeen:

De nieuwe Nexus 7 draait op een Snapdragon S4 Pro, die draait op 1,5GHz is eigenlijk een onderklokte Snapdragon 600, heeft 32 GB ROM aan boord en 2 GB RAM. Het scherm is 7 inch en heeft een pixelverhouding van 1920x1200 en de camera kan foto's schieten van 5MP. Ook beschikt deze tablet over GPS, NFC en dankzij de OTG chip kan je een micro-usb-stick in je tablet steken om bijvoorbeeld een film te kijken.

Behuizing:

De behuizing voelt stevig en premium aan en er staat op de achterkant een Nexus-logo in gegraveerd. Zelf heb ik er een case van Gecko Covers rond die prima past. De magneet die erin zit werkt ook prima en je kan de tablet zelfs in twee standen zetten terwijl hij toch stevig staat als je typt. De cover kan je hier bestellen in zwart en rood.

Scherm:

Zoals al eerder gezegd heeft het scherm een zeer hoge resolutie en de helderheid is ook heel hoog, zo hoog zelfs dat als je hem op het maximum zet tijdens de dag, het nog pijn doet aan je ogen. De kijkhoeken zijn ook prima. Over het scherm valt dus weinig tot niets negatiefs te zeggen.

Prestaties

De Nexus 7 heeft het krachtige processor i.c.m. met 2 GB RAM en door stock Android, bij deze versies wordt er geen eigen skin van de fabrikant over Android gelegd, is deze tablet razendsnel. Hij stottert bij geen enkele taak. Ik heb AnTuTu Benchmark een keer laten draaien en dan kom je op een score van om en bij de 20000 uit wat zéér goed is. Ook hier blinkt de Nexus 7 weer uit ten opzichte van andere Android tablets in deze prijsklasse.


Accuduur:

De accuduur is misschien wel één van de belangrijkste punten bij een smartphone of tablet. In de Nexus 7 bevindt zich een accu met een capaciteit van 3950 mAh t.o.v. de 4326 mAh van zijn voorganger. Een gewaagde keuze van Google? Misschien wel, nochtans houdt hij het op één enkele lading langer uit dan zijn voorganger, met 2 uur verschil zelfs. Met af en toe wat Facebook, Twitter, apps updaten en een game spelen houdt hij het meer dan 2 dagen uit. Bij het video kijken gaat hij zelfs langer mee dan een Ipad mini of een Ipad van de 4de generatie.Software:

Zoals alle Nexus-toestellen krijgt ook deze direct de laatste software-updates van Google. Out of the box draait hij op Android 4.3, maar met een update via WiFi  kan je upgraden naar 4.4.2. Mede doordat hij op stock-Android draait is deze tablet zo snel en hoef je dus niet te wachten tot je fabrikant de update al dan niet uitrolt. 


Conclusie

  Pluspunten:                                                                    
  •    Prachtig scherm                                                          
  •    Snel
  •    Prima prijs/kwaliteitsverhouding 
  •    Direct updates
  Minpunten:
      
  •    Geen micro-sd kaartslot 

Waar te koop?

Deze tablet is op het moment van schrijven te koop bij Mediamarkt voor €249(32GB). Sinds kort is deze tablet ook in onze eigen Play Store te koop voor €249(16GB) en €279(32GB) en €369 voor het model met 4G

Voor meer informatie over deze tablet kan je kijken op de officiële website.

Een reactie posten