Rooten OnePlus One (XNPH33R)

XNPH33R

Sinds update XNPH30O is het niet meer mogelijk je One te rooten zonder de bootloader te unlocken en dus ook niet zonder data wipe. In deze tutorial leg ik uit hoe je toch al je data kan behouden.


Stap 1:

Download al deze files:  - adb
                                          - twrp recovery
                                          - SuperSU

Deze bestanden zijn te downloaden via deze link. SuperSU via deze link

Stap 2:

Installeer de adb drivers op deze manier:Stap 3:

Sluit je One aan op de pc en zorg dat USB Debugging aanstaat in de ontwikkelaarsopties. Vervolgens druk je het volgende commando in:

adb backup -apk -shared -all

Vervolgens zal je automatisch een backup zien verschijnen op je computer, in de map waar je het commando bent gestart. Let op: Dit kan lange tijd duren!

Stap 4:

Eens je backup gemaakt is dien je je One in fastboot te zetten, dit doe je door het toestel uit te schakelen en weer in te schakelen door de volume omhoog knop en de powerknop gelijktijdig in te drukken. Nu zie je een CyanogenMod-hoofd.

Nu druk je in je opdrachtvenster:

fastboot oem unlock

Dit duurt enkele seconden en al je data wordt hierbij gewist.

Vervolgens druk je:

fastboot reboot

Je One start nu op in de configuratiemodus, skip deze maar even, druk 7~8 keer op je buildnumber en zet USB Debugging terug aan in de ontwikkelaarsintellingen.

Stap 5:

De volgende stap is je data terugplaatsen, dit doe je met het volgende commando waarbij je backup.ab verandert in de juiste bestandsnaam.

adb restore backup.ab

Stap 6:

Kopieer het SuperSU bestand naar je One.

Stap 7:

Reboot je One in de bootloader door de volume-omhoog knop en de powerknop een tijdje ingedrukt te houden. Nu verschijnt het fastboot logo.

Ga in de map waar je de 3 bestanden geplaatst hebt en houdt de shift-toets in waarna je op de rechtermuisknop drukt.
Druk vervolgens op Opdrachtvenster hier openen.

Stap 8:

Wanneer je dit scherm krijgt typ je het volgende commando in:

fastboot boot openrecovery-twrp-2.7.1.1-bacon.img


Wacht even tot je telefoon terug is opgestart.

Wanneer je TWRP als standaard recovery wilt, om bijvoorbeeld custom ROMs te flashen, geef je het volgende commando: fastboot flash openrecovery-twrp-2.7.1.1-bacon.img  Wanneer je enkel je One wilt rooten, is dit niet aangeraden.

Stap 9:

Druk op install  en selecteer SuperSU

Swipe om te flashen en wacht tot je telefoon terug is opgestart.

Nadat hij is opgestart ga je even bij je apps zoeken naar SuperSU en open je hem. Vink Respect CM root settings uit en je OnePlus One is geroot!


Wanneer je deze tutorial volgt kan er in principe niets mislopen, wanneer dit toch gebeurt kan ik niet aansprakelijk worden gesteld.

Een reactie posten